2011 3. februar beretning og referat

Skrevet af Birgit. Sendt til Skattekisten

Aabenraa Kunst & Musikforening

 

Beretning 2011

Året 2010 har alt i alt været et helt igennem almindeligt år med vores mange, dejlige udflugter både til udlandet og herhjemme samt fine koncerter og foredrag.

Vi fortsatte kirkeudflugterne, denne gang nordpå til trekantsområdet, og denne tradition fortsætter vi også i år, hvor vi skal sydvest til Friedrichstadt.

Den helt store oplevelse var Oslo-turen, hvor vi boede på hotel med udsigt til Operaen – det kan ikke være bedre!

I år har vores udlandstur til Ruhr distriktet slået alle rekorder og har et deltagerantal over 50. Det er en meget fin opbakning fra vores medlemmer. Næste år kunne det være, at turen går til Wien, hvor kunst og musik går så fin i spænd!

 

Året 2010 – 2011 i Aabenraa Kunst & Musikforening

Lørdag d. 27. februar havde vi foredrag på Brundlund Slot med museumsinspektør Anne Blond Fra Tønder Kunstmuseum. Det var en meget fin introduktion til norsk malerkunst, som hjalp os meget, da vi var på det norske statens museum for kunst: Nationalgalleriet.

Lørdag d. 20. marts tog vi til trekantsområdet for at se kunst i kirken. Vi så to kirker i Fredericia: Christianskirken med Bjørn Nørgårds glasmosaikkunst og Hannerupkirken, som repræsentant for en nyere kirke med en helhedsarkitektur. Vi sluttede af med Jelling Kirke, der er så flot renoveret og smuk.

Søndag d. 21. marts afholdt vi vores sædvanlige Bach koncert i Sct. Nicolai Kirke. I 2010 kunne vi fejre Bachs 325 års fødselsdag. Og som sædvanligt var koncerten meget velbesøgt. Vi ser meget frem til samarbejdet med kirkens nye organist, så det bliver, som det plejer at være.

Påskeudstillingen d. 1.-5. april stod Anne Lildholdt Jensen for i Hans Falcks Hus. Anne udstillede akvareller og tryk og hendes store serie: ”Den rådne banan” skal hun deltage med i en censureret udstilling i Frankrig – det er ganske flot. Ferniseringstalen stod politikeren Ellen Trane Nørby for, og da hun selv er kunsthistoriker blev ”den rådne banan” og kunsten fint kombineret.

I Kristi himmelfartsferien d. 13.-16. maj tog 34 spændte medlemmer til Oslo, hvor vi fik set en masse kunst både på Oslo Rådhus, i Operaen og på de mange museer vi besøgte. Søndag blev vi ført kyndigt rundt i Oslos indre by af vores medlem Jens Østergård. Desværre var vejrguderne ikke med os søndag - det regnede.

Vores nye sæsonprogram startede med en koncert med Kutterkvartetten i Sønderjyllandshallen i Grænselandsudstillingens rammer onsdag d. 25. aug.. Det var 4 musikere fra vestjysk Musikkonservatorium, der spillede klassisk musik i de kunstneriske omgivelser – en rigtig god oplevelse.

Få dage efter var der foredrag om fotografiets historie lørdag d. 28. aug. på Brundlund Slot. Det var mag. art. Maria K. Blegvad fra ARoS, der lavede et spændende foredrag, men det er svært at konkurrere med Tønder-festivalen.

Allerede ugen efter stod vi for et foredrag i forb. med Litteratur på slottet med musikeren Peter Bastian lørdag d. 4. sept. kl. 11. Trods tidspunktet var teltet næsten fyldt op – det var et givtig, morsomt og dyrt foredrag. Pengene havde vi søgt 3. November Fonden, og derfor vil vi gerne sige tak, fordi vi kunne virkeliggøre foredraget og medvirke til Litteraturfestivalen, som vender tilbage i 2012.

Lørdag d. 18. sept. var der endagstur til Esbjerg-egnen, hvor vi skulle besøge Esbjerg Kunstmuseum, Varde Museum (Otto Frello) og Janus Bygningen i Tistrup. Igen en meget stor tilslutning til en fin udflugt.

Lørdag den 2. okt. var der koncert med Ensemble MidtVest på Højskolen Østersøen. Ensemblet består af 12 musikere men her var de lidt færre. Ensemblet spillede et bredt repertoire af klassiske musikværker.

Og måneden efter søndag d. 7. nov. havde vi en koncert på Brundlund Slot med Duo al Dente, der spillede på diverse flokfløjter og lut-arter. Et ægtepar der kendte musikken og hinanden.

Søndag d. 14. nov. holdt museumsinspektør Karen M. Olsen foredrag om kunstneren Leif Kath og den aktuelle særudstilling. Det var et lærerigt og fint formidlet foredrag. Vi sluttede året af med gaffelmusikaftenen fredag d. 26. nov. på Brundlund Slot. Og som sædvanlig havde vi fuldt hus. Bente Pårup spillede og Birgit Loft sang (selvom hun havde ondt i halsen), Ulla læste gode julehistorier og Slotsnissen gav kys til slotsfruen. Så året sluttede som det plejede.

I det nye år har vi haft en Nordisk Visekoncert igen på Brundlund Slot søndag d. 30. jan.. Musikeren Kristian la Cour spillede på guitar og sang.

Brundlund Slots særudstilling med Leif Kath har været et stort sats men også et sats, der har givet genlyd i kunstkredse. Således har vores kunstmuseum modtaget en pris for bedste udstilling, hvor selve prisen tilfalder kunstneren. Det var en flot udstilling – en stor ros til Katrine Kampe og Karen Olsen for deres store arbejde. Vi kan ikke andet end glæde os til Franciska Clausen-udstilling på slottet

Hermed slutter bestyrelsens beretning 2011.