Arrangementer

Aabenraa Kunst & Musikforening arrangerer udstillinger, kunstforedrag og koncerter i Aabenraa

 

Seneste nyheder om arrangementer i Aabenraa:

2010 august Bliv klogere på ny fotokunst v. Maria Kappel Blegvad

Skrevet af Administrator. Sendt til Arrangementer

 

Bliv klogere på ny fotokunst!

Nyrealisme og usynlig manipulation - foredrag om det ny kunstfotografi

 

Lørdag d. 28. august kl. 15 på Kunstmuseet Brundlund Slot fortæller museumsinspektør fra ARoS Aarhus Kunstmuseum, Maria Kappel Blegvad, om kunstfotografiets udvikling fra 1980'erne og frem til i dag. Hun forklarer, hvordan nutidens kunstfotografer forholder sig til de digitale medier samt til andre kunstmedier såsom maleri, film og skulptur. Særligt to tendenser gør sig gældende: På den ene side er der kunstnere, der efterstræber større realisme, mens andre gør nytte af det frihedspotentiale, der ligger i brugen af computermanipulation og i den eksperimenterende leg med andre kunstmedier. Fotografiet som medie er langt fra "dødt", som det ellers blev proklameret tilbage i 1980'erne pga. de digitale mediers fremkomst; det lever videre i bedste velgående. Det optræder på en åben og mere mangfoldig scene, hvis grundlag er hele kulturens brede medie- og genrepalet. Maria Kappel Blegvad vil under foredraget drage paralleller til den aktuelle fotoudstilling på Kunstmuseet Brundlund Slot, Anne Lass – Wandeln, der viser 25 fotografier af den dansk-tyske fotokunstner.

 

Wandeln - en udstilling med fotos af dansk-tyske Anne Lass

Fotografierne af Anne Lass er taget på en rejse fra det hjemlige Sydslesvig igennem Europa, Australien og USA, og motiverne er til dels en dokumentation af fotografens vandring og observationer på denne rejse. Men værkerne rækker ud over den dokumentariske karakter og antager et nærmest surreelt udseende, fordi vi i den nøgterne gengivelse af hverdagen og de nære omgivelser hele tiden konfronteres med noget uidentificerbart. Motiverne er alle scener i en ukendt kulisse, hvor personers interaktion og stedets omgivelser rejser tvivl, spørgsmål og undren; hvorfor ligger en forretningsmand fladt på ryggen midt i en park på det bare græs? Hvorfor står en pige i bikini blandt en gruppe unge, afventende mænd på en klippeafsats? Ofte efterlader værkerne beskueren med indtrykket af, at vi befinder os i tidsrummet lige før en handling, eller et skift i handlinger – lige før parkens sprinklersystem går i gang over græsset, lige før en ung pige tager springet ud over kanten. Men utroligt nok er alle Anne Lass' fotografier produkter af en umiddelbar observation og ikke opstillede eller iscenesatte motiver på kunstnerens præmisser, og dette giver værkerne en helt særlig – og mystisk – karakter.

 

Deltagelse i foredraget med Maria Kappel Blegvad koster 75,- kr., for medlemmer af Aabenraa Kunst- og Musikforening 50,- kr.

 

Set og sket før 2010: