Arrangementer

Aabenraa Kunst & Musikforening arrangerer udstillinger, kunstforedrag og koncerter i Aabenraa

 

Seneste nyheder om arrangementer i Aabenraa:

2022 Ensemblet GADE koncert 18.8 2022

Skrevet af Lars Engraf. Sendt til Arrangementer

Ensemblet Gade
Ensemblet består af fire unge danske jazzmusikere, der er udvalgt af Jacob Gades Legat, for deres store musikalske talent og nysgerrighed for at skabe. Bandets opgave er at nyfortolke musik af den danske komponist, og dermed bringe ny energi til Jacob Gades evigt aktuelle musikalske værker.

Legatet
Jacob Gades legat blev stiftet i 1956 af Jacob Gade for at støtte unge musikeres uddannelse i Danmark og i udlandet hos kvalificerede læremestre. Som en del af et nyt initiativ har legatet valgt fire unge danske jazzmusikere som ambassadører for Jacob Gades Musik. Disse fire musikere stammer fra forskellige egne af Danmark, men bor i henholdsvis New York, København, Paris og Amsterdam.

Jacob Gade
Jacob Gades mest kendte værk er Tange Jalousie, men komponisten har også skrevet et hav af børne sange, musik til stumfilm, film og større klassiske værker. Hans produktion kendetegnes af kreativitet, nysgerrighed og en stor åbenhed for al verdenens musik. Dette høres tydligt i hans meget varierede og farverige værk ”katalog

 

Ensemblet Gade består af:

Teis Semey. Den unge danske guitarist og komponist Teis Semey er til dagligt bosiddende i Amsterdam, hvor han har vundet priser både som bandleder og sideman. Teis har studeret på Conservatorium Van Amsterdam ved Jesse Van Ruller og Matijn Van Igterson. Teis er foruden orkesterleder i sit eget, også medlem af Guy Salomon Group, Fuensanta Mandes Band og arbejder til dagligt med mange andre prominente hollandske musikere her under Ben van Gelder, Joris Rullofs og han har været feature med Concertgebouw Jazz Orchestra.

Malte Arndal er en af Københavns mest anvendte og anerkendte danske trommeslagere. Malte har studeret på Manhattan School of Music i New York, han har boet I København i mange år og befinder sig nu halvdelen af året på jazz scenen i Paris. Malte har bl.a. arbejdet med anerkendte danske musikere som Tomas Franck, Jacob Dinesen, Hans Ulrik og mange andre og har optrådt med internationalt anderkendte kunstnere, her under Christian Sands (US), Ethan Iverson (US), Joe Lovano (US), Jim Mcneely (US).

Andreas Toftemark. Efter 8 år væk fra Danmark og en karriere i udlandet er Andreas vendt hjem for at bidrage til den danske musikscene. Han har med et år i Sverige, 3 år i Amsterdam og 4 år i New York, opnået det højeste niveau inden for dansk og international jazz. Andreas har studeret med verdensstjerner som, Joel Frahm, Ben Wendel, Sam Yahel, Eric Alexander. Andreas har desuden optrådt med verdensstjerner som Peter Bernstein, Rodney Green, Ethan Iverson og Paul Sikivie. Desuden har han turneret i bl.a. Spanien, Sverige, Tyskland, USA og Holland og optrådt på scener som Concertgebouw, The Bimhouse, The Red Room, Unity Jazzclub og mange andre.

Anders Fjeldsted er inden for de sidste år blevet en af sin generations mest efterspurgte bassister. Han har spillet med en lang række store danske og udenlandske jazznavne, herunder Rodney Green, Carsten Dahl, Anders Bergcrantz, George Garzone og Alvin Queen. Hans sekstet vandt i sommer den prestigefyldte europæiske jazzkonkurrence i Getxo.

GAde plakat

Set og sket før 2010: